Den spanske vestkyst

Nala Danica ligger nu i havn i Baiona efter 4 dejlige dage med sejlads fra A Coruña. Vi har ligget i smukke ankerbugte ved Caraminas, Correbedo, Combarro og Baiona. Noget ad vejen har vi fulgtes med S/Y Somnia, andre steder har vi genset langturssejlere fra Norge, Holland, England. Det er så godt at dele oplevelser, erfaringer og passion.

Det er altid lidt spændende at overnatte for anker første nat på en ny ankerplads. Har ankeret ordentlig fat? Eller driver båden mod land, mod andre både, mod åbent hav?

Vi har ankeralarm på plotter og IPad, der giver lyd, hvis båden fjerner sig fra en indtastet radius. Alligevel sover vi let og lyttende – og springer op ved nye lyde. Indtil videre har ankret haft god fæste – selv i meget vegation på bunden.

IMG_0501På sejlturen mod Baiona oplevede vi et fantastisk, dramatisk vejrfænomen. Tunge skyer drev fra Atlanterhavet ind over Ria Pontevedra, hvor øer, bjerge, flod og byer blev omsluttet af tæt, tæt tåge, der lige så langsomt blev opløst af solens stråler. Det ene øjeblik sejlede vi i høj sol og pludselig i tæt tåge – for så igen at sejle i klart vejr.

Vi har nu lagt os i havn i Baiona for at få vand på båden og bad til besætningen.

I dag gik turen med kamera og madpakke til byens gamle forsvarsværk, Castello de Montreal, der ligger på et fremspring mod Atlanterhavet. Storslået og faretruende på samme tid.

IMG_0500Tilbage på Nala Danica er det tid til tapas, inden skipper laver hvidvinsdampede muslinger.

IMG_0499

2 tanker om “Den spanske vestkyst

 1. Mucki

  Hvor lyder og ser det skønt ud Annette! Det er et fantastisk eventyr I har taget fat på.
  Ønsker jer fortsat god vind og rolige vande 🙏🏻
  Knus Mucki

  Like

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s