Gran Canaria, La Gomera og besøg af familien Zankari

Nala Danica har været på Gran Canaria, hvor vi lå i havn Puerto Mogan. Vi lejede bil og sammen med Julius kørte vi øen rundt. Fik besøgt sejlervenner i Las Palmas Marina og besøgt de mange bådudstyrsbutikker. Det er altid dyrt at anskaffe grej til både og der er meget, der er Nice to have. Need to have er dog sikkerhedsudstyr, så vi fik suppleret op på det, vi allerede har.

Havnen i Mogan er sådan set hyggelig, men vi fik plads ved kajen – og ikke ved flydebroerne – hvor tidevandet er en udfordring ift fortøjning. Kajen myldrede også med kakerlakker, så snart mørket faldt på, så vi var meget opmærksomme på at tage de nødvendige forholdsregler for at undgå kakerlakker ombord.

Vi sprøjtede fortøjningerne med kakerlak-bliv-væk-gift, skyllede alt frugt og grønt før det kom ombord – og sko måtte hænge i en spand ud over vandet, så vi ikke fik små kakerlakker eller æg ombord. Skoene blev skyllet grundigt i saltvand, inden vi sejlede afsted.

Kakerlakker gør som sådan ikke noget, men kan være smittebære af sygdomme – og så formere de sig lystigt i alle bådens skjulesteder. Vi VIL IKKE have dem med på Nala Danica!!

Julius er fløjet hjem til Danmark, og Nala Danica sejlede til øen La Gomera, hvor vi igen fik oplevet den fantastiske natur, som kanarie-øerne byder på.

Tiden blev dog også brugt til grundig rengøring af Nala Danica. Alt blev vasket grundigt for saltvand – alle kistebænke tømt og spulet, gummibåden rengjort og tovværk lagt i blød.

Farvel til La Gomera og kurs mod Santa Cruz på Tenerife, hvor vi skal gøre båd og besætning klar til at krydse Atlanten.

Der var stor gensynsglæde, da Ea, Alaa, Elyas og Aya ankom til Tenerife, hvor de holder en uges ferie på sydkysten af øen.

Det er så skønt at have børnebørnene og deres forældre tæt på for en stund. Børnene har sovet på båden på skift, så vi har haft god tid til at opleve Elyas, som nu skriver tal og tegner en lineal, der kan måle saltkiks. Elyas fyldte lige præcis 5 år, mens han sov på båden.

Aya læser højt om Asbjørn på de store oceaner for kanin, Marshall og elefant, mens Allan forbereder sig på Atlantic Crossing.

Hele den lille familie var med på en lille sejltur – dvs vi kom lige ud af havnen og mødte Atlanterhavets rullende bølger. Det gav søsyge hos landkrabberne, så vi vendte hurtigt om igen.

Snart kommer Jens og Holger, som sejler med frem til 1. februar. Sammen med dem skal vi ind i den sidste face af forberedelser til de ca 850 sømil til Kap Verde og dernæst de ca 2000 sømil til Caribien. Vi føler os mentalt forberedt og glæder os til den del af sejladsen.

En tanke om “Gran Canaria, La Gomera og besøg af familien Zankari

 1. Ea

  Kære Allan og Annette,
  Tak for noge skønne og hyggelige dage med jer ❤️
  Vi har to børn der allerede savner mormor og Allan og fortæller om alt det i har lavede samme – spist is, fodret fisk og været på legeplads.
  Kram og kys fra fam. Zankari

  Like

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s