Farvel til Fransk Polynesien

Nala Danica ligger nu ved øen Bora Bora, som nok er sidste stop i Fransk Polynesien, inden vi sætter kurs mod Tonga.

Bora Bora er en del af øgruppen Selskabsøerne/Society Islands, hvor vi har oplevet Heiva-festival på Tahiti, snorklet med rokke og hajer på Moorea, oplevet et lille polynesisk familieband på Huahine, forsøgt at finde en vanilleplantage på Taha’a og set en kæmpe flok pukkelhvaler i lagunen på Raiatea. 

På Bora Bora har vi fejret 20 års bryllupsdag på scooter rundt og rundt på den lille ø, inden vi sprang en flaske bobler til solnedgangen. 

Selskabsøerne er frodige, vulkanske øer med høje bjerge på midten og omkranset af koralrev, der danner læ mod havet. Indenfor koralrevet er den rolige lagune, hvor der kan sejles, bades, dykkes, ankres, fiskes,……

På afstand ser øerne ud, som om de er klædt i grøn velour i alle nuancer.

Nala Danica har nu været i Fransk Polynesien siden starten af juni. Vi har nydt de tre ø-grupper: Marquases, Tuamotus og Society Islands, der har mange ligheder, men også er ret forskellige.

Fælles er en meget venlig og imødekommende befolkning, der er stolte af deres polynesiske traditioner og kultur. Det virker som om der er balance mellem Fransk Polynesiens oprindelige sprog og kultur – og de muligheder, det giver at være knyttet til Frankrig.

Vi følger nøje vejrudsigterne for ruten til Tonga. Herfra Bora Bora til den nordlige øgruppe Vava’u, Tonga er der ca 1300 NM svarende til 10-12 dages sejlads. Strækningen kan bides over ved at lægge vejen forbi fx Aitutake, Cook Island og/eller Niue. Ruten fastlægger vi, når der er det rigtige vejrvindue, og vi kender vindstyrke og vindretning. 

C4DEBA40-5010-49F7-AE2E-84F2134FE62F

Vi følges med Lisbeth og Henrik på Xenia til Tonga. Dvs at vi sejler samme rute og holder daglig kontakt via satelittelefon. Lige nu er der noget rører i vejrsystemerne, som har vist sig ved kraftig vind og usædvanlig meget regn. Og vi tager ikke afsted, før det ser bedre ud. Så lidt endnu nyder vi den turkisblå lagune, siger nana (hej) og mauruuru (tak) og vinker til alle på vores vej.

En tanke om “Farvel til Fransk Polynesien

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s