Tur-retur til Danmark

Nala Danica ligger stadig i Opua, New Zealand – vores første havn efter turen fra Tonga.

F7D300BB-F746-4584-82BE-7D21E176F953

Men nu ligger båden fortøjret til en solid bøje i en beskyttet bugt tæt på havnen og bliver passet på af Mike fra Yacht Care, der jævnligt sejler forbi og tjekker fortøjninger mm – og af Ian & Pat, der ejer bøjen og som fra deres veranda holder skarpt udkig med al liv i bugten. Da vi besøgte Ian & Pat, lagde vi straks mærke til de 3 kikkerter og haglgeværet på verandaen. Geværet var nu tiltænkt de vilde kaniner, der spiser af havens liljer.

Skipper og frue sidder lige nu i DK og kigger ud på en frosthvid græsplæne og længes tilbage til båden og varmen i NZ.

Vi nåede at have ca 14 dage i NZ, hvor vi fik landet os mentalt, så vi kunne planlægge vores tid frem til marts/april, hvor Nala Danica sættes på et fragtskib med kurs mod Sydengland. 

Vi havde måske nok drømt om at køre rundt i en rigtig camper Van, men hold op, hvor er det dyrt! Så vi har købt en bil med plads til et par madrasser – og et telt.

75028B75-09FF-41FA-9947-4118E3FF8E13

Vi har genset kiwi-parret Barbera & Jon, som har boet på deres selvbyggede båd i 30 år og har opfostret 5 drenge, der i dag er voksne.  Barbera & Jon har været en stor hjælp med bl.a planlægning af rute rundt på hhv Syd- og Nordøen. Og så har de inviteret os til at holde jul sammen.

Men hvorfor sidder vi nu i DK?

Vi skulle lige hjem og have tjekket et modermærke – og det gik heldigvis godt. Altså ikke noget slemt, men stadig en seriøs påmindelse om, at solen er en farlig spiller. Ikke mindst da NZ ligger tæt på Antarktis, hvor hullet i ozonlaget er stort, så almindelig solcreme slet ikke beskytter mod de farlige uv-stråler.

Trods det ikke var planlagt, har vi nu nydt et ophold i DK. Især gensynet med børn og børnebørn har været fantastisk. Lige at se Viggo tage sine første skridt, høre Holger øve sig i høflighedsfraser, se Elyas spille teater på skolen, høre Aya synge – og mærke lillesøster sparke i maven. Vi nåede også Sarahs 30 års fødselsdag og kaffeslabaras hos Julius.

Nu er flybillet retur til NZ bestilt – og snart er vi på vej tilbage for at genoptage og afslutte vores eventyr på ordentlig vis.

2 tanker om “Tur-retur til Danmark

 1. Birgitte

  Hvor er jeg glad for at høre i er på vej sydover, selvom vi vil savne jer nytårsaften :-). Glæder mig til at høre mere dernedefra. God vind og god jul
  Knus
  Birgitte

  Like

  Svar
 2. Britt

  Det er så dejligt for jer, at I kan komme afsted igen.
  Vi glæder os altid til, at høre de gode oplevelser I kan berette om😃👍🏻
  Rigtig god tur✈️😃😘😘

  Like

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s