Fra sejlerliv til farmerliv på Forgotten World Highway

Inden længe sejler Nala Danica fra Bay of Islands mod Auckland, hvor hun skal sættes på dækket af et stort containerskib og sejles den lange vej til Southampton.

Bøjen ved Opua i Bay of Islands har været vores faste base siden slutningen af oktober. Herfra har vi sejlet ture til øerne i bugten – og kørt i vores røde bil fra Cape Reigna i nord til Dunedin i syd.

 

På roadtrip sammen med Sarah på Nordøens vulkanske plateau besøgte vi Hobbiton, hvor filmene om hobbitterne og Ringenes Herre er optaget.

 

Vi besøgte maori-familien Mitai og blev underholdt med haka (dans), hangi (mad) og maorier i waka (kano).

 

I landskabet omkring Lake Rotorua er der gejsere, hot pools og søer/floder i alverdens farver og temperaturer.

 

Aller største oplevelse var dog vores ophold hos familen Ries på Forgotten World Highway. Denne vej er NZs ældste Touring Rute, som følger maoriernes handelsruter og de første pionerers stier gennem det frugtbare, kuperede landskab. De 155 km fører fra Stratford til Taumarunui og giver udsigt til vulkaner med og uden sne.

Næsten midt på Forgotten World Highway bor familien Ries på deres gård med køer og får. Gennem onkel Søren i DK fik vi kontakt til Lynne og Mike, som med overvældende gæstfrihed inviterede os til at bo på loftet i laden, spise med ved brændeovnen i det hyggelige køkken, lærte os at indfange og malke 130 køer en tidlig morgen – og tog os på sightseeing på deres jorde og i nabolaget. 

 

Det var med tårer i øjnene, at vi krammede farvel ved Damper Falls. Tusind tak for at lukke os ind i jeres liv!!

 

Ved smukke Lake Taupo sagde vi farvel til Sarah, da vi satte hende af hos en dansk veninde, som pt bor i NZ.  Tak for dejligt selskab, Sarah – vi ses snart i DK.

 

Vi ved endnu ikke, hvornår Nala Danica skal lastes på SevenStars containerskib i Auckland med kurs mod Europa. Vi ved kun, at det sker engang mellem d. 20. marts og d. 6. april.

Bilen er solgt, og om en uges tid sejler vi til Auckland for at opleve NZs største by og for at gøre Nala Danica klar til den lange tur over de store oceaner. 

2 tanker om “Fra sejlerliv til farmerliv på Forgotten World Highway

 1. Britt

  Wow smukke billeder, sikke en natur og oplevelser I får med jer😍 ville ønske vi havde halvdelen af jeres mod😃
  Vi nøjes med at prøve at komme i gang med små projekter herhjemme. Kim har sat grå sten op på væggen bag sofaen, båden er bundmalet og jeg har malet soveværelse, der sker lidt💪🏻 Indimellem vi osse skal se børnebørnene👶🏼👶🏼👶🏼👶🏼👶🏼😃
  Foråret er så småt i gang, så kribler det jo i fingerne og vi har mange projekter endnu🥴🙈
  Knus Britt og Kim

  Like

  Svar
 2. Lone og Henning

  Hej med jer.
  Håber I alle har det godt.Sidder og hygger med Kim og Britt.Vi følger -med stor interesse-jeres færden.Vi er kun lidt “ misundelige”- glæder os til at se jer igen.Hvornår???vi rejser til Spanien hele Juni mdr.Håber at I kommer hjem inden.
  Pas nu godt på jer selv.
  Stort kram fra Henning og Lone

  Like

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s