Far north i New Zealand

Vi har nu været tilbage på Nala Danica i 2 uger, siden vi var en tur hjemme i Danmark. Vi bor igen på båden på bøjen i bugten ved Opua i Bay of Islands i den nordligste del af New Zealand.

De fleste, der besøger NZ kommer ikke meget nordligere end Auckland, selvom området her har meget at byde på.

Vi har opsøgt natur og kultur i nærheden. 

I Kawakawa boede kunstneren Hundertwasser i mange år, og hans sidste værk blev byens offentlige toiletter.

På Waitangi Treaty Grounds blev NZs første traktat underskrevet af maorier og brittere d. 6. februar 1840. 

Byen Russell var NZs første hovedstad. Landets ældste kirke Christ Church fra 1836 viste at korssting kan bruges til andet end julekalendere til børnebørnene.

Vi har været på den første campingtur med telt, luftmadras, trangia og spray mod sandfluer. 

Turen gik til Cape Reigna, der er det allernordligste punkt på NZ – her mødes Det tasmanske hav og Stillehavet. I følge Maori-legender er det netop her sjælen forlader den døde krop for at gå til en anden verden.

Vi besøgte the Giant Sand Dunes på vestkysten, hvor man kan leje et board og surfe ned af de stejle sandskrænter.

På Ninety Mile Beach mødte vi Maori-parret Jack og Kimberly med deres børn. De inviterede os til at torpedo-fiske med dem. Torpedoen blev sendt afsted ud i havet med ca 2 km line med kroge og madding. Vi havde aldrig set den form for fiskeri før. Fangsten var 3 hajer!! De 1.5 meter lange gråhajer blev nænsomt sat tilbage i vandet igen.

I NZ starter skolesommerferien nu og varer til begyndelsen af februar. Men det er også juletid, så der er pyntet op i butikker, og hver by har deres årlige Christmas Parade.

Pohutukawa eller New Zealand Christmas Tree vokser alle vegne langs kysten og blomstrer i december og januar med de smukkeste røde blomster.

Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul.

Skriv en kommentar